Restaurant i funkisstil

Ekspedisjonsbygningen som står der i dag ble oppført i 1948. Den er tegnet av Det Norske Luftfartsselskap. (DNL). Opprinnelig inneholdt den kontorer med en tilhørende restaurant, men allerede på 1950-tallet ble den ombygd til å bli kun restaurant.

Bygningen er oppført i funksjonalistisk stil, en stilretning som fikk sitt gjennombrudd i Norge rundt 1930. Stilarten kjennetegnes av enkle geometriske former, flate tak, fasader uten dekor og store vindusåpninger, der vinduene ofte danner bånd i fasaden. Sjøflyhavna har alle disse elementene, men den langt utstikkende gesimsen, med en tårnlignende inntrukket andreetasje, gir bygningen et spesielt og markant utseende.

 
 
header til app_1.jpg

Take away

Vi har laget vår egen app som skal gjøre det enklere for deg å bestille take away. du kan forhåndsbestille til en bestemt tid eller bestill mens du sitter å venter.

 
2853970_1452255012_xvnJ.jpg

Veibeskrivelse

Fra Lysaker mot Fornebu. Kjør mot Snarøya til du har passert Telenor og Aker Solutions. Følg skilt mot Rolfsbukta (til venstre i rundkjøringen) og ta deretter andre vei til venstre ved Scandic Hotel. Ta så til høyre i første rundkjøring. Sjøflyhavna Kro ligger rett fram ved vannkanten.

 
1490401571566.jpeg

Historie

OM OSLO SJØFLYHAVN

Sjøflyhavna ble tatt i bruk i 1948 som ekspedisjonsbygning og kontor for å møte en betydelig sjøflytrafikk. Våren 1949 åpnet Spisevognselskapet kafévirksomhet på Sjøflyhavna. Kroa har i sine nesten 60 driftsår hatt forskjellige eiere og ulik driftsform. 

Bygget er nå fredet og rehabilitert for å bevare sitt opprinnelige uttrykk. Vi har forsøkt å videreføre dette uttrykket i innredningen av kroa, ved å skape et hyggelig uformelt, maritimt og retrospektivt miljø. Vi tilbyr enkle men ekte matretter, og godt drikke.